nosubject

Information

This article was written on 05 Nov 2010, and is filled under museumofcoolness.

PRETTY COOL ON THE PISTE: EDDY EDWARDS

Michael Edwards is beter bekend als Eddie Edwards of Eddie the Eagle, en is een Engels oud- schansspringer. Met een afstand van 105,0 meter is hij de Brits recordhouder. Hij was de eerste Britse schansspringer ooit actief op het olympisch toneel, maar bekender werd hij vanwege zijn onkunde in de sport.

(check het filmpje dit is echt hilarisch!)

Edwards werd wereldberoemd vanwege zijn deelname aan de Olympische Winterspelen 1988. Daarvoor had hij al meegedaan aan de Wereldkampioenschappen in 1987 en eindigde daar als 55e. Allereerst had hij zijn gewicht niet mee. Hij woog toentertijd zo’n 82 kilogram, meer dan 9 kilo zwaarder dan de zwaarste van de overige deelnemers aan het schansspringen. Daarbij droeg hij een bril, waarvan de glazen voortdurend besloegen. Hierdoor kon hij tijdens het springen vanaf de schans nauwelijks iets zien. Hij eindigde dan ook als laatste op zowel de 70 meter- als de 90 meter-schans.

Zijn manier van springen, aparte verschijning en gebrek aan succes maakten hem ontzettend populair bij de volgers van de Spelen over de gehele wereld. Vanuit het niets was hij een olympische legende en wereldberoemd. Zijn manier van springen en de manier waarop hij uiteindelijk terecht kwam werden vergeleken met de vallende duik van een adelaar, waarna hij de bijnaam Eddie the Eagle kreeg. Hoe slechter hij presteerde, hoe populairder hij werd. Na de Spelen werd hij dan ook een graag geziene gast in vele praatprogramma’s over de gehele wereld en mocht hij her en der allerlei lintjes doorknippen.

Edwards verhuisde naar Calgary en ging samenwonen met één van zijn fans. Enkele jaren later schreef hij een boek en kwam er een video uit, beide met de titel “On the Piste”. Tevens scoorde hij een Top-50 hit in Groot-Brittannië met het lied “Fly Eddie Fly”. Ondanks dat hij de taal niet machtig is zong hij een tweetal nummers in het Fins in, waaronder de vertaling van “Fly Eddie Fly”.

Vanavond is de opening van de gelijknamige, maar illegale ‘Eddy Edwards Bar’ in het Tolhuistuin! Dat wordt genieten!

Zie je daar en anders morgen bij <no subject> just love for The Museum of Coolness

Leave a Reply