nosubject

Information

This article was written on 18 Aug 2010, and is filled under cities, emotions, music, persons fameux.

LOVE LOS ANGELES: KISSES EN ELLIS

Gisteren de nieuwe “music blog search” site Shuffler geprobeerd en kwam het heerlijke bandje Kisses tegen uit het even heerlijke Los Angeles. LA heerlijk?! Maar New York is toch veel leuker en gezelliger, hoor ik je hysterisch uitroepen.

New York is absoluut leuk, maar het is comfort zone. LA is spannend en mysterieus. Zoals Bret Easton Ellis het in het briljante (!) interview in Vice Magazine verwoordde:

“Ik geloof echt dat LA je dwingt om de persoon te worden die je echt bent. Ik denk niet dat LA een plek is waar het geoorloofd is om je zelf opnieuw uit te vinden. Dat is het absoluut niet. Het leven hier heeft een afgezonderde charme. Het maakt me niet hoeveel vrienden je hebt. Het maakt me niet uit of je een relatie hebt. Whatever. Het is gewoon een ge├»soleerde stad. Je bent vaak alleen. En ik denk dat het je dwingt om de persoon te worden die je echt bent. Het geeft je de niet de mogelijkheid om je te verstoppen. Ik denk dat New York een veel eenvoudigere plaats is om je zelf als het ware opnieuw uit te vinden. In LA komt in de loop van de tijd de persoon die je echt bent naar buiten. Zo niet, kunnen de mensen daar niet mee omgaan en vluchten ze voordat het gebeurt.”

Het duo Kisses (de wat nerdy Jesse Kivel en de charmante Zinzi Edmundson) maakt muziek die perfect bij de stad Los Angeles past. Balearic, diep, ruimtelijk, melancholiek maar energiek en het smaakt altijd naar meer. Hun nummers zijn “chill wave“, maar hebben wel een soort spanning en zindering in zich, wat ik ook in LA voelde. Geniet van onderstaande nummers van hun album “The Heart of the Nightlife” (tip: ze staan 20 november op het Crossing Border in Den Haag).

Leave a Reply