nosubject

Information

This article was written on 21 Jul 2010, and is filled under concepts, daydreaming, emotions, exhibition, graphics+design, love, pointless.

NO SUBJECT: HOW ONE THING LEADS TO ANOTHER

Toevallig stuitte ik op het werk van Nederlandse product designer Pieke Bergmans. Bergmans tovert iets vanzelfsprekends als een gloeilampje om tot iets waar je uren naar kunt kijken.

Je zou bijna vergeten dat glas meer kan zijn dan enkel een gebruiksvoorwerp.

Dus toen ik op zoek ging naar meer inspirerende objecten van glas stuitte ik op artiest Luke Jerram uit Bristol. Hij maakte een hele microbiologische wereld van glas. Zie hier HIV, de waterpokken en de varkensgriep.

Zie in dit filmpje bijvoorbeeld hoe HIV werd geblazen.

Luke is ook nog een romanticus, want voor zijn vrouw ontwierp hij de portrait projecting ring. Een ring waar heuse miniatuur dia’s van familiebeelden kunnen worden geprojecteerd. Wauw. Ik roep altijd heel hard dat ik niet wil trouwen, maar als iemand ooit met zo een ring aankomt…

Toen ik de website van Luke Jerram verder bekeek, ontdekte ik iets waar mijn hart ECHT sneller van ging kloppen. Een aantal van jullie weet misschien ik momenteel werk aan een dagdroommachine, als onderdeel van mijn dagdroomacademie.

Maar Luke Jerram heeft een interactieve installatie gemaakt – die ik hierbij omdoop tot een heuse nachtdroommachine! Damn! Check it out:

Ook maakt hij hoeden voor dromers.

Ik heb een nieuwe held.

Leave a Reply