nosubject

Information

This article was written on 12 May 2010, and is filled under architecture, concepts, green, money.

OLYMPIC CREATIVENESS

Voor steden kunnen Olympische spelen heel verschillend uitpakken. Zo is Barcelona sinds 1992 opgeklommen van Catalaans provinciestadje tot Europese wereldstad en voor elke Olympische stad een voorbeeld en is men in Athene nog steeds aan het puinruimen.

Voor creatieven zijn de ‘bids’ voor de Olympische Spelen vaak een mooie kans helemaal los te gaan. In 2016 worden de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gehouden. Hiervoor ontwierp het Zwiterse bureau RAFAA een SolarTower die overdag energie (CO2 neutraal enzo) produceert voor de hele stad en het Olympisch dorp. Overmatige energie wordt gebruikt om zeewater in de toren te pompen. Deze waterval genereert weer energie voor de nacht. In de toren zijn publieke ruimtes, cafes en winkels met een heel aardig uitzicht op 105 meter hoogte.

Het is natuurlijk maar de vraag of deze SolarTower echt wordt gebouwd. Wij van <nosubject> stemmen heel hard voor. Milieuvriendelijk is nog nooit zo sexy geweest.

One Comment

  1. Aisha
    May 12, 2010

    Vet!

Leave a Reply